Představují tuky a oleje po smažení zdravotní riziko?

Autoři

  • Z. Réblová Ústav analýzy potravin a výživy, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha
  • T. Peprná Ústav analýzy potravin a výživy, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Praha

Klíčová slova:

smažení, toxicita, hydroperoxidy, polymerní lipidy, cyklické mastné kyseliny, aldehydy, aldehydokyseliny

Abstrakt

This review discusses toxic effects of frying fats and oils as well as of the compounds formed from them during frying, with special attention to their harmful effects on human health. Some authors suppose that frying fats heated under common conditions are not harmful. However, with respect to the generally insufficient vitamin E intake and other factors, the consumption of fried foods should be reduced.

Stahování

Publikováno

15.04.2013

Jak citovat

Réblová, Z., & Peprná, T. (2013). Představují tuky a oleje po smažení zdravotní riziko?. Chemické Listy, 107(4), 271–276. Získáno z http://ww.w.chemicke-listy.cz/ojs3/index.php/chemicke-listy/article/view/708

Číslo

Sekce

Články

Nejaktuálnější články stejného autora (stejných autorů)