O duchu (duši) z vína

Autoři

  • Michal Jurášek Ústav chemie přírodních látek, Vysoká škola chemicko-technologická, Praha, Česká republika https://orcid.org/0000-0002-5069-9716
  • Pavel Drašar Ústav chemie přírodních látek, Vysoká škola chemicko-technologická, Praha, Česká republika https://orcid.org/0000-0003-0093-7007

DOI:

https://doi.org/10.54779/chl20230278

Klíčová slova:

alkohol, cognac, brandy, matolinovice, weinbrand, alembík

Abstrakt

The article describes the history and basics of production of wine and pomace spirits. It brings information about content, aging (maturation), and nomenclature of various types of wine and pomace distillates.

Full text English translation is available in the on-line version.

chla.jpg

Článek popisuje historii a základy výroby vína a pálenek. Přináší informace o obsahu, zrání a názvosloví různých druhů vína a pálenek.

Publikováno

15.05.2023

Jak citovat

Jurášek, M., & Drašar, P. (2023). O duchu (duši) z vína. Chemické Listy, 117(5), 278–281. https://doi.org/10.54779/chl20230278

Číslo

Sekce

Články

Nejaktuálnější články stejného autora (stejných autorů)

<< < 5 6 7 8 9 10