Zázvor, z jídelního stolu rovnou do lékárny

Autoři

  • Michal Jurášek Ústav chemie přírodních látek, Vysoká škola chemicko-technologická, Praha, Česká republika https://orcid.org/0000-0002-5069-9716
  • Pavel Drašar Ústav chemie přírodních látek, Vysoká škola chemicko-technologická, Praha, Česká republika https://orcid.org/0000-0003-0093-7007

DOI:

https://doi.org/10.54779/chl20220519

Klíčová slova:

zázvor, gingeroly, shogaloly, biologická účinnost

Abstrakt

Common food and spice, ginger contains a plethora of biologically active compounds that may serve as a basis for pharmaceutical exploitation.

Publikováno

15.09.2022

Jak citovat

Jurášek, M., & Drašar, P. (2022). Zázvor, z jídelního stolu rovnou do lékárny. Chemické Listy, 116(9), 519–521. https://doi.org/10.54779/chl20220519

Číslo

Sekce

Články